Слатки

објавено од: Маријан Бандев во: калориска вредност на: кометнар: 0 преглед: 624

Состав и калориска вредност на животинските и растителните продукти, содржина на витамини и минерали во 100 грама продукт.

Продукт

ККал

Белковини

Ј. Хидрати

Масти

Аи. е

B1 mg

B2 mg

PP mg

C mg

Ca mg

Fe mg

Слатки:

Мед

334

0,4

81,0

0,0

0

0,0

0,04

0,2

4

5

0,9

Шеќер кристал

400

0,0

98,0

0,0

0

0,0

0,0

0,0

0

0

0,0

Мармалад

240

0,4

57,7

0,0

10

0,02

0,02

0,02

6

1200

0,3

Пекмез

231

1,5

54,8

0,0

10

0,02

0,02

0,02

6

1200

0,3

Овошни бомбони

400

0,3

96,9

0,1

-

-

-

-

-

-

-

Чоколадни бомбони

450

3,0

73,0

15,0

-

-

-

-

-

-

-

Млечно чоколадо

575

8,9

53,1

34,5

140

0,13

0,51

0,0

0

206

2,9

Чоколадо за готвење

536

6,5

61,5

27,5

60

0,07

0,24

1,1

0

98

4,4

Чоколадо за јадење

537

4,5

61,1

29,0

50

0,03

0,15

0,0

0

63

2,8

Чоколадо со лешници

565

9,4

23,7

46,2

-

-

-

-

-

-

-

Какао

465

22,3

31,0

26,5

120

0,55

1,74

10,4

0

568

52,7

Квасец

101

16,2

5,5

1,3

-

-

-

-

-

-

-

коментари

оставете коментар