еден век наука за крвните групи

последни објави

Иднина на крвните групи

постирано од: Маријан Бандев на: коментар: 0 прегледи: 528
Една воодоошевувачка нова технологија, наречена нанотехнологија е на пат да покаже огромно дејствие врз начинот, по кој ќе се практикува медицината во блиска...

повеќе

Откривањето на врската меѓу крвните групи и биолошка функција

постирано од: Маријан Бандев на: коментар: 0 прегледи: 1046
Уште во 1921 година едно иследување објавено во англиското списание “’Journal of experimental pathology’’ се осврнува врз заболувањето од различни видови рак

повеќе

Крвни групи и нивната распределба меѓу луѓето

постирано од: Маријан Бандев на: коментар: 0 прегледи: 781
Првото научно истражување за распределбата на крвните групи го направиле Лудвик и Ханка Хиршфелд, полско семејство-имунолози, за време на Првата светска војна.

повеќе

откривање на крвните групи

постирано од: Маријан Бандев на: коментар: 0 прегледи: 607
Во 1628 година англичанецот Вилијам Харви докажува дека крвта циркулира по целото тело,и го објавува истото во својата позната книга "Движењето на срцето И...

повеќе

приказ на & - % од % ставки