Во оваа категорија Ви нудиме одговори и корисни совети за подобрување на општото здравје и третман со терапии за различни симптоми и заболувања...

последни објави

Мигрена

постирано од: Маријан Бандев на: коментар: 0 прегледи: 719
Терапија за лесна мигрена е со парацетамол, аспирин или со НСАИД (нестероидни антиинфламациски лекови) како монотерапија или ви комбинација со метоклопрамид.

повеќе

Убоди и каснувања од инсекти

постирано од: Маријан Бандев на: коментар: 0 прегледи: 1189
КОМПЛИКАЦИИ ПРЕДИЗВИКАНИ ОД КАСНУВАЊА И УБОДИ Убод од Hymenoptera (пчела, мравка,оса) може да предизвика анафалактична реакција. Крлежите предизвикуваат...

повеќе

Хемороидална болест

постирано од: Маријан Бандев на: коментар: 0 прегледи: 725
Хемороиди се зголемени или пролабирани хемороидални крвни садови. Симптомите на хемороидална болест се многу чести и се смируваат спонтано, но имаат...

повеќе

Опстипација кај возрасни

постирано од: Маријан Бандев на: коментар: 0 прегледи: 652
Намалена фрекфенција и отежната дефекација. Нормално дефикацијата се случува од интервал од 8 до 72 часа. Опстипацијата се јавува кај 1-6% од здрави возрасни...

повеќе

Хеликобактер пилори

постирано од: Маријан Бандев на: коментар: 0 прегледи: 799
Епидемиологија Кај најголем број индивидуи инфекцијата е асимптоматска кај 10-20% резултира со тек на време во развој на желудечен или дуоденален улкус и го...

повеќе

приказ на & - % од % ставки