ново топ понуда
Bronles for children 125mg/5ml oral solution

Bronles сируп за деца 125mg/5ml

110.00ден.

986760038

нов

Состав

carbocisteine 125 mg / 5 ml

Фармацевтска форма

перорален раствор

10 ставки

има на залиха

за споредба

Дејство

Bronles® припаѓа на групата лекови наречени муколитици. Тој ја намалува лепливоста и густината на слузта, така што го олеснува нејзиното искашлување.

Индикации

заболувања на респираторниот систем проследени со обилна и со вискозна слуз;
воспаление на средното уво и на синусите;
во дијагностички цели како средство за подготовка при бронхоскопија, бронхографија, бронхоаспирација итн.

Дозирање

Деца: од 2 до 5 години 2,5 - 5 ml, 4 пати дневно.

Деца: од 5 до 12 години 10 ml, 3 пати дневно.

нема прегледи од клиенти во моментот

напиши преглед

Bronles сируп за деца 125mg/5ml

Bronles сируп за деца 125mg/5ml

Состав

carbocisteine 125 mg / 5 ml

Фармацевтска форма

перорален раствор

поврзани производи