болести и терапија 

болести и терапија

Здравствени проблеми - болести и терапија

Во оваа категорија можете да одберете одредени медикаменти категоризирани според типот на заболувањето. Одберете заболување да ви се прикаже листа на достапни медикаменти...

има % производи
по страна
0 прегледи
172.00ден.

Состав Диастоп Пробио е пробиотик кој содржи четири вида млечнокиселински бактерии: Lactobacillus acidophilus LA-5тм; Streptococcus thermophilus STY-31тм; Bifidobacterium BB-12тм; Lactobacillus delbrueckii LBY-27тм.

0 прегледи
105.00ден.

Состав Една таблета БлокМАКС Форте содржи 400 mg ибупрофен. Индикации БлокМАКС форте таблетите се употребуваат при : главоболки, болки во грбот, менструална болка, забоболка, невралгија, ревматоидна болка, мускулна болка, мигрена, симптоми на настинка, треска, при болка предизвикана од полесни форми на артритис.

0 прегледи
135.00ден.

СОСТАВ Една таблета содржи 680 mg калциум карбонат и 80 mg магнезиум карбонат. ИНДИКАЦИИ нарушено варење на храната, вклучувајќи и нарушено варење на храната во текот на бременоста; прекумерно консумирање храна и пијалаци; гастритис, улкусна болест, рефлуксен езофагитис; нарушувања на црниот дроб или на жолчното ќесе.

0 прегледи
200.00ден.

Состав Една кесичка содржи 400 mg магнезиум и Б-витамини.

0 прегледи
355.00ден.

Состав Една капсула содржи 500 mg крилово масло, кое содржи 225 mg фосфолипиди од крил. Употреба Заштита од срцеви заболувања и од атеросклеротични промени. Дејствува позитивно врз намалување на вкупниот холестерол и на LDL-фракцијата (лошиот холестерол). Дејствува превентивно врз HDL-фракцијата (добриот холестерол).

0 прегледи
305.00ден.

Состав Една таблета содржи 180 mg витамин Ц. АЦЕРОЛА АЛКАЛОИД содржи природен витамин Ц добиен од ацерола, цреша од Барбадос.

0 прегледи
230.00ден.

Состав Една обложена таблета содржи: 100 mg пасифлора (Passiflora incarnata L.); 100 mg маточина (Melissa officinalis L.); 25 mg маче-трева (Valeriana officinalis L.); 25 mg калифорниска булка/мак (Eschscholtzia californica Cham.); 25 mg нане (Mentha Piperita L.); 15 mg млечен протеински хидролизат; 0,7 mg витамин Б6; 75 mg магнезиум.

0 прегледи
165.00ден.

Состав carbocisteine 750 mg/10 ml Фармацевтска форма Перорален раствор

0 прегледи
165.00ден.

Состав povidone-iodine : 10 % Фармацевтска форма раствор за кожа

0 прегледи
155.00ден.

Состав povidone-iodine : 1 % Фармацевтска форма раствор за гаргара

0 прегледи
96.00ден.

Состав ibuprofen 200 mg (во форма на ibuprofen lysinate 342 mg) Фармацевтска форма филм-обложени таблети

приказ на % - %2 од 3% ставки